Agenda

Generator

BAROEM x ANTIGOON x RALPH ROELSE + Step in the Arena Extra

BAROEM x ANTIGOON x RALPH ROELSE
9-6-2023 Step in the arena
Baroem  (NL)
Antigoon  (NL)
Ralph Roelse  (NL)
Malina Suliman (AF)
Wali Askarzai (AF)
Travis Beard (AU)

BAROEM x ANTIGOON x RALPH ROELSE
 

In De Fabriek zullen drie kunstenaars met een oorsprong in de graffiti-cultuur samenkomen en hun individuele ontwikkeling tonen als intrigerende en volwassen makers. 
De opening is onderdeel van UCMASTERS - An evening of Urban Culture. Dit is een avondvullend programma met een tentoonstelling, optredens, live muziek en film!
 
Baroem (1997) is een ondernemende fotograaf die de rauwe randjes van de analoge fotografie opzoekt. Zijn onderwerpen vindt hij in underground culturen, maar hij heeft ook een fotoserie gemaakt tijdens zijn reis naar Oekraïne, waarin hij de invloed van misinformatie tijdens het begin van de invasie vastlegde.
Antigoon (1983) creëert machines die patronen aanbrengen met markers, spuitbussen en andere materialen. Het resultaat is onmenselijk perfect en geometrisch, maar met tekenen van materialen die voor mensen zijn gemaakt, zoals druipende verf, geperste krijtjes en potloodstrepen. 
Ralph Roelse (1984) laat zich inspireren door de ruwe schoonheid van industriële landschappen en vertaalt zijn ervaringen naar een hybride vorm van schilderkunst en fotografie. Zo ontstaan er kunstwerken waarin hij de brutale energie van vandalisme weet te integreren met de subtiele emoties van schilderkunst.
 

Step in the Arena Extra
Op de vrijdag voor Step in the Arena, 9 juni, zal Step in the Arena Extra plaats vinden. Step in the Arena is de verdiepingsslag van Step in the Arena. Hierin worden relevante thema’s de verdieping gezocht in de street art en graffitiscene. Dit jaar is het programma gecureerd in samenwerking met Afghaanse kunstenaar Malina Suliman(Kabul, 1990).
 
Programma
Vanwege politieke en veiligheidsoverwegingen moest Malina Afghanistan verlaten en woont ze momenteel in Nederland, waar ze haar Master Fine Art heeft behaald aan het Dutch Art Institute. Malina zal in gesprek gaan met andere artiesten uit het Midden Oosten over politiek activisme, veiligheid en de Graffiti scene binnen Afghanistan.
 
‘Practically, my street art works in Afghanistan were made in no more than 3 minutes, so not to risk my personal safety. Street art was thus not about beauty, it was about symbolic work as well as performance. Being a woman in Afghanistan standing in front of a public wall, spraying it in order to open dialogue and to stand for her rights, was already a performance in itself. Moreover, the wall standing with its message on it would be performing as well, every day on.’
 
Het programma bestaat uit een panel talk met Malina Suliman en de Afghaanse kunstenaar Wali Askarzai (1985 Kandahar). Askarzai studeerde graphic design in Kandahar, Afghanistan.
 
De panel talk zal gevolgd worden door een filmscreening van Travis Beard(AUS). Beard is een journalist. Hij is de oprichter van Argus Productions, dat tal van mediadiensten levert in Afghanistan. Zijn eerste lange documentaire RocKabul (2017) won een Global Metal Award van Metal Hammer Magazine.

___________________________________

www.ucmasters.nl
www.ralph-roelse.com
www.antigoon.net
www.instagram.com/ogbaroem
www.instagram.com/ralph_roelse
www.twitter.com/antigoon_

 

Event(s)

References
BAROEM x ANTIGOON x RALPH ROELSE + Step in the Arena Extra

BAROEM x ANTIGOON x RALPH ROELSE

Met kunstenaars BAROEM x ANTIGOON X RALPH ROELSE

Opening 9 juni

Aanvang 16:00-22:00

References
BAROEM x ANTIGOON x RALPH ROELSE + Step in the Arena Extra

Step in the Arena Extra

Met kunstenaars: Malina Suliman, Wali Askarzai en Travis Beard

Aanvang 20:30

Gratis toegankelijk