Agenda

Residency Talk 8

Tijdens Residency Talks vertellen kunstenaars in een intieme setting over ervaringen die ze tijdens hun residencies hebben opgedaan en welke invloed het heeft gehad op hun werk. Nickie Sigurdsson, Davy van Gerven en Wessel Verrijt spreken tijdens Residency Talks 8.

Read more

Heidi Vogels

Heidi Vogels is kunstenaar en filmmaker. Ze studeerde Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie, en woont en werkt in Amsterdam. In haar werk concentreert ze zich op heterotopische ruimtes in relatie tot de tuin, waarbij ze o.a. programma’s ontwikkelt in uitwisseling en samenwerking met deelnemers en gasten. Dit resulteerde in filmprojecten

Read more

Residency

–⁠

Paul Geelen (NL)

Eternity is a work of duty
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
Eternity is a work of duty, 2
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
replacement image for video

De ruimtelijke interventies van Paul Geelen kunnen het beste gelezen worden als een fundamenteel en toegepast onderzoek naar de mythologieën en abstracties van evolutionaire processen in onze tijd. Een holistische / sjamanistische houding ten aanzien van het gebruikte medium en materiaal-eigen potentieel vormt daarbij het vluchtpunt voor een update of poëtische gedaanteverwisseling tijdens de tentoonstelling in De Fabriek.

Residency program

Generator 14

Een week na de opening van de expositie van Paul Geelen wordt er terug geblikt op zijn werkperiode van de afgelopen twee maanden. Hij zal vertellen over zijn tijd in De Fabriek, zijn werk en het maakproces. Lola Bezemer vertelt over haar werkperiode bij Skaftfell in het IJslandse dorpje Seyðisfjörður. Ze werkte daar in een wit sneeuwlandschap in de donkere tijd van het jaar. Tim Breukers werkte in 2016 zes maanden in Seoul, Zuid-Korea, en vorig jaar was hij vier maanden in India voor een residency. Terug in Nederland vertelt hij over zijn avonturen als kunstenaar aan de andere kant van de wereld.