Agenda

DDW: Masters Textile Design 2020 + 2021 at LUCA School of Arts, Ghent

Masters Textile Design 2020 + 2021 at LUCA School of Arts, Ghent, is characterized by an investigative openness and is situated in a multidisciplinary visual arts context. This is reflected in the masterprojects in which innovative design and art practices arise precisely in the cross-fertilization between art and design. Personality, authenticity

Read more

Residency, Simone Schuffelen

‘’Geen woorden, maar daden’’
Simone Schuffelen
Residence September/October 2021

Presentation: Saturday 23 & Sunday 24 October 2021

Opening: Saturday, October 23, 2021 (open 11.00 - 22.00h)

14.00 - 15.00: Lecture with Luca Soudant (more info later) 

19.30h: Official opening with performance program (in collaboration with Kasper van

Read more

Residency

–⁠

Paul Geelen (NL)

Eternity is a work of duty
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
Eternity is a work of duty, 2
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
Eternity is a work of duty, Paul Geelen
replacement image for video

De ruimtelijke interventies van Paul Geelen kunnen het beste gelezen worden als een fundamenteel en toegepast onderzoek naar de mythologieën en abstracties van evolutionaire processen in onze tijd. Een holistische / sjamanistische houding ten aanzien van het gebruikte medium en materiaal-eigen potentieel vormt daarbij het vluchtpunt voor een update of poëtische gedaanteverwisseling tijdens de tentoonstelling in De Fabriek.

Residency program

Generator 14

Een week na de opening van de expositie van Paul Geelen wordt er terug geblikt op zijn werkperiode van de afgelopen twee maanden. Hij zal vertellen over zijn tijd in De Fabriek, zijn werk en het maakproces. Lola Bezemer vertelt over haar werkperiode bij Skaftfell in het IJslandse dorpje Seyðisfjörður. Ze werkte daar in een wit sneeuwlandschap in de donkere tijd van het jaar. Tim Breukers werkte in 2016 zes maanden in Seoul, Zuid-Korea, en vorig jaar was hij vier maanden in India voor een residency. Terug in Nederland vertelt hij over zijn avonturen als kunstenaar aan de andere kant van de wereld.