Agenda

Residency Talk 8

Tijdens Residency Talks vertellen kunstenaars in een intieme setting over ervaringen die ze tijdens hun residencies hebben opgedaan en welke invloed het heeft gehad op hun werk. Nickie Sigurdsson, Davy van Gerven en Wessel Verrijt spreken tijdens Residency Talks 8.

Read more

Heidi Vogels

Heidi Vogels is kunstenaar en filmmaker. Ze studeerde Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie, en woont en werkt in Amsterdam. In haar werk concentreert ze zich op heterotopische ruimtes in relatie tot de tuin, waarbij ze o.a. programma’s ontwikkelt in uitwisseling en samenwerking met deelnemers en gasten. Dit resulteerde in filmprojecten

Read more

Residency

–⁠

Sjors Bindels (NL)
Matthieu Reijnoudt (NL)

Men Looose
Men Looose, Matthieu Reijnoudt, Sjors Bindels

Sjors Bindels (1991) en Matthieu Reijnoudt (1994) speculeerde al ver voor het afstuderen in 2017 (Artez Arnhem) over het maken van een film. Een onderwerp en interesse die zij delen. Dit jaar willen ze alle speculaties concreter maken in een acht weken durende residency bij De Fabriek. Hoewel het maken van een film voor Sjors en Matthieu nog een groot mysterie is, staat voor hun vast dat deze productie bestaat uit vele verschillende facetten die allen moeten samenwerken om één audiovisueel product te maken. Gedurende de residentie van Sjors en Matthieu zullen vele facetten van film aanwezig zijn. Van rekwisieten, kostuums, muziek, voice over tot green-screen. Zij onderzoeken al deze facetten an sich; het doel is niet alleen een film te maken, maar de mise-en-scène te gebruiken als een tentoonstelling met een eigen narratief.

Residency program

Residency Matthieu Reijnoudt Sjors Bindels

Na een residency van 2 maanden tonen Sjors Bindels en Matthieu Reijnoudt de resultaten van hun gezamenlijke residency.